Selecteer een pagina

Zelf aan de slag met professionele machines

De locatie voor ambachtelijke cursussen in Amsterdam

Over ons

De Openbare WerkPlaats is een privaat initiatief van Remco van der Vecht en Stijn van den Ende. Na 10 jaar doen wij dat al lang niet meer met zijn tweeën. Samen met onze werkplaatschefs kunnen wij zo tijdens openingstijden altijd je vragen beantwoorden, tips geven of uitleggen hoe een machine werkt.

Stijn van den Ende (voorheen zelfstandig timmerman en maatschappelijk werker): “Ik ben begonnen met de Openbare WerkPlaats omdat daarin alles samenkomt, waarvan ik de afgelopen jaren dacht dat ik dat eventueel zou willen gaan doen: Met mijn handen werken, dingen maken van blijvende aard, ontwerpen, cursussen en trainingen geven. Kortom: een plek creëren voor veel disciplines, waar je van alles kunt uitproberen en creatieve mensen samenkomen.”

Remco van der Vecht (voorheen technisch bedrijfskundige, socioloog en docent hbo): “Mijn voornaamste ambitie met de Openbare WerkPlaats is om een plek te creëren die door meer mensen wordt ervaren als hun ‘eigen plek om lekker te rommelen’. Het geeft me voldoening rond te lopen op een plek, die wij zelf hebben opgezet, zonder subsidies. En plek met een verscheidenheid aan mensen die inspirerende dingen maken en elkaar versterken.”

Daarnaast verzorgt een team van intussen ruim 30 docenten de vele cursussen die wij daardoor kunnen aanbieden.

Bekijk deze korte film waarin wij uitleggen wat de Openbare WerkPlaats biedt: